Este posibil ca, citind acest material, sa ti se declanseze anumite emotii sau stari neplacute.
Te trezești cu un sentiment de anxietate pe care îl porți cu tine toată ziua?
Repeți anumite modele despre care știi că nu sunt bune pentru tine?
Lupți cu emoții copleșitoare sau amintiri nedorite ?
Poate iti este greu să pornesti o relatie sau sa menții o relație de durată?
Reusesti cu greu sa mentii un loc de muncă sau sa gasesti unul?
Te simți bântuit de trecut și tânjești după un sentiment de pace?
Sau…
Manifesti grija excesiva pentru altii si tinzi sa ignori nevoile tale?.
Te identifici cu rolul profesional si responsabilitatea, muncesti in continuu?
Ai tendinta sa suprimi emotiile negative pentru a nu supara sau deranja, doar ca ele ies la suprafata cand nici nu te astepti?
Te simti responsabil de emotiile altora in timp ce le ignori pe ale tale?
Ai convingerea ca nu trebuie sa dezamagesti pe nimeni, deci refuzi sa spui oamenilor NU?
Dacă ai răspuns „da” la oricare dintre aceste întrebări, nu ești singur. A trăi în umbra traumei este greu. Poate deveni un partener constant dar neplacut. Vigilența. Frica de bază. Modele de comportament de protecție concepute pentru a te menține în siguranță. Uneori, a fost cu tine atât de mult timp, încât nici nu realizezi că este sursa a ceea ce te împiedică să duci o viață profund satisfăcătoare.
Trauma se referă la experiențe profund stresante sau tulburătoare care copleșesc capacitatea noastră de a face față și de a procesa impactul emoțional și psihologic al evenimentului.
Poate apărea din diverse surse, cum ar fi neglijenta, abuzul fizic sau sexual, accidentele, violența, un diagnostic medical grav sau pierderea bruscă a cuiva drag. Poate aparea ca urmare a unor evenimente majore ca dezastre, razboi, genocid sau saracie.
Insa, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că poate apărea și din circumstanțe obișnuite, chiar banale la prima vedere, cum ar fi să ti se strice masina într-un cartier rau famat, să treci printr-o procedură stomatologică dureroasă (cand erai copil sau chiar ca adult), sa-ti pierzi pașaportul în vacanță sau să-ți pierzi cheile. In plus, aceste evenimente banale, se acumuleaza in timp, iar impactul lor asupra noastra sporeste.
Odată ce percepția noastră despre lume ca un loc sigur este spulberată, ne putem simți extrem de vulnerabili. Locurile și circumstanțele care odată ne faceau sa ne simtim în siguranță, pot declanșa acum anxietate și un sentiment de amenințare. Acest lucru pune o povară enormă asupra corpului nostru – fizic, emoțional și energetic.
Drept urmare, ne putem găsi in luptă cu anxietatea cronică, depresia, coșmarurile, problemele de intimitate și dificultăți de concentrare și de somn.
Lucrul la nivel energetic este cheia vindecării traumei.
Terapia Energetică este remarcabil de eficientă, deoarece recunoaște că trauma nu este doar o experiență fizică sau mentală, ci este, de asemenea, profund înrădăcinată în ființa noastră energetică. Abordările tradiționale se concentrează adesea pe abordarea simptomelor sau a proceselor cognitive, trecând cu vederea dezechilibrele energetice care perpetuează răspunsul la traumă al corpului.
Terapia Energetică, pe de altă parte, înțelege că trauma poate perturba fluxul de energie vitală și de autoreglare a forței vitale din interiorul nostru, ducând la o suferință emoțională, mentală și fizică continuă.
Trauma isi lasa amprenta asupra noastra. Acea amprentă este stocată în energia noastra.
Învață să schimbi acea energie subiacentă și ceea ce s-a simțit atât de stagnant și de neschimbat la tine, începe să curgă și să se reechilibreze. Odată deblocate canalele energetice, are loc o restaurare naturală și are loc vindecarea. Lucrând cu sistemele energetice subtile ale corpului, tehnicile de Terapie Energetică, ajută la eliberarea și reechilibrarea amprentelor energetice ale traumei.
Trauma afectează oamenii în moduri diferite și afectează bunastarea lor din punct de vedere fizic, psihologic, relational, social si spiritual iar ințelegerea modului în care trauma iti afecteaza negativ viata este primul pas către recuperare.
Sistemele noastre energetice reflectă experiențele noastre și orice fel de consecinte ale traumei apar in vietile noastre, vor fi evidente si in sistemele energetice. Păstrarea acestor sisteme intr-un echilibrul constant ne ajută să ne vindecam și întărește fundamentele propriei sănătăți și bunăstări vibrante.